Aksiyon Reklam

Kardelen Kır Bahçesinden İftar Yemeği

blank
Redaktor tarafından
28 Temmuz, 2012 12:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Tıklanma Sayısı: 1
Yorum Sayısı: 0
Reklam

Çubuk'ta Kardelen Kır ve Düğün Bahçesi tarafından verilen iftar yemeğinde ilçedeki renkli simalar bir araya geldi.

İftara, ilçe esnaf, iş adamları, oda başkanları, sivil toplum başkanları, siyasiler, yerel basın, misafirleri ve davetliler katıldı.

İlçede genç girişimcilerin arttığı bu zamanlarda Kardelen Kır ve Düğün Bahçesi ortaklarından Haluk Türk ve Ali Dorgut misafirlerine iftar yemeği verdi.

Türk ve Dorgut konuşmalarında “ Ramazan ayının bu güzel günlerinde böyle bir organizasyon ile ilçedeki değerli dostlarımızla bir araya gelerek soframızın bereketini göstermek istedik. Sağ olsun sevenlerimiz de bizi yalnız bırakmadılar” diye konuştular.

Yemeğe sonradan katılan İlçe Kaymakamı Cemal Şahin eşiyle birlikte katılarak firma sahipleri ile bir süre sohbet etti.

İftar yemeğinde Grup Sahra ilahi okurken, Karagöz Hacivat, Meddah, Semazen ve Aşuk Maşuk gösterimi yapıldı.

İçinde mini hayvanat bahçesi, havuz, çardakların bulunduğu ve geniş bir alan sahip olan Kardelen Kır ve Düğün Bahçesinde ailenizle birlikte semaverinizi yakıp çayınızı yudumlarken, tavla oynayabiliyorsunuz. Ayrıca at turu da düzenlenen bahçede renkli dakikalar geçirebileceksiniz.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bal arılarını kovan ile birlikte kışın toprağa gömüyor

blank
Redaktor tarafından
28 Kasım, 2025 20:41 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 30.11.2025 16:04
Okuma Süresi: 1dk
Tıklanma Sayısı: 6
Yorum Sayısı: 0
Reklam

Erzurum’un Tekman ilçesinde arıcılık yapan bir kişi ilginç bir yöntem ile arılarını kışın toprağın altına gömüyor. Görenlerin şaşkınlıkla izlediği olayda, kış mevsimi öncesi kovan içerisinde yaşayan arıları ile birlikte 5 ay toprak ve karın altında saklayarak muhafaza ediyor. Havaların ısınması baharın gelmesi ile birlikte arıları sağ salim tekrar dışarı çıkarıyor. Vatandaşlardan ilginç tepkiler alan bal üreticisi Taner İlbaş; “Ben yer altında arı denemesi yapınca bazı kişiler dalga geçiyor. Varsın dalga geçsinler bu önemli değil. Önemli olan bu hayatta deneme yapmak yoksa hiç bir şey öğrenilmez. Önemli olan bu hayatta deneme yapmak yoksa hiç bir şey öğrenilmez” diye konuştu. İlbaş konuşmasının devamında; “Şimdi ben neden yeraltında arı kışlatma yapıyorum? Amacım nedir? Benim amacım sürekli olarak “nem arılara zararlıdır” diyen kişilere nemin zararlı olmadığı kanıtlamak. Geçen sene ben yeraltına arı koydum. 5 ay süre ile arılar yeraltında kaldı. Baharın çıkarttık. Arılar resmen bomba gibi çıktı. O videoyu paylaştık yaklaşık 10 milyon kişi izledi. Nem arılara zararlı olmadığını kanıtladık. Yeraltında arılar, sıcak ve rahat kışı geçirir. Asıl arı düşmanı soğuk değil, nemdir. Diyen kişilere yeraltındaki arıya cevap versinler. Yeraltı nemi yüksektir. Ben her zaman şöyle anlatırım. Arıların baş düşmanı soğuktur. Nem değildir. Çünkü soğuk arıların hızlı bal tüketmesine sebep olur. Buda arıları ölüme götürüyor. Ayrıca soğuk kovanda küf ve ter olayına da sebep olur. Çünkü kovanda arılar olduğu için kovan sıcak oluyor. Dolayısıyla soğuk kovana dokunduğunda kovan direk terlenir. Kışın arabaların camları neden ter alıyor? Sebebi soğuk değil mi? Kar altı sıfır derece arıların verdiği ısı sayesinde kar altı kovan etrafı 1 derece sıcaklık yakalıyor.  Anlayacağınız kar altı arılar için sıcaktır” dedi. https://youtube.com/shorts/24DUy6FaN7s?feature=share  

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.